خورش ریحان، یک خورش خوشمزه و معطر شمالی است که با طعم و بوی بینظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما میآورد. این خورش به دلیل پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت زیادی پیدا کرده و میتواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای وعدههای ناهار یا شام سرو شود.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی: 300 گرم
پیاز: 1 عدد
رب نارنج: 1 قاشق غذاخوری
ریحان: 300 گرم
گشنیز و جعفری: 400 گرم
تره: 100 گرم
نعناع: 100 گرم
برنج: 4 پیمانه
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
کمی روغن حیوانی در قابلمه بریزید و گوشتهای تکهای را در روغن حیوان تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
فلفل و زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حدود 2-3 ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزیها را تفت دهید تا آب آنها کشیده شود. کمی روغن به سبزیها اضافه کرده و آنها را سرخ کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیساندید را در قابلمهای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل کنید.
نکات:
این غذا را میتوانید با گوشت مرغ نیز تهیه کنید. به این صورت که از تکههای درشت مرغ استفاده کنید.
میتوانید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده کنید.
برای عطر و طعم قویتر، میتوانید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده کنید.
اگر خورش خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
منبع : بخش آشپزی کانون فرهنگی تبلیغی راه نور