سید محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاحطلب، در گفتوگو با ایلنا، راهپیمایی موتوری مخالفان رفع فیلترینگ پس از نماز جمعه را حرکتی «خودسرانه» و «بیپشتوانه» خواند. او گفت این تجمع نشان داد که این افراد نه به قانون و ضابطهای پایبندند و نه از حمایت مردمی برخوردارند، چرا که مردم متدین فریب آنها را نخورده و متوجه شدهاند که برخی از این افراد مسائل ارزشی را وسیلهی کسب و کار خود قرار دادهاند.
میرلوحی با اشاره به سابقهی این جریان «خودسر» در برهم زدن اجتماعات و ایجاد هیاهو، گفت که آنها معمولاً پس از نماز جمعه با استفاده از بلندگو و چند موتورسوار، در خیابانها حرکت کرده و با گرفتن چند عکس و انتشار آن در رسانههای خود، وانمود به حمایت مردمی میکردند. اما به گفتهی او، در تجمع اخیر، هیچکدام از نمازگزاران آنها را همراهی نکردند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با انتقاد از «استاندارد دوگانه» در برخورد با تجمعات، گفت که در حالی که درخواست تجمع جریانهای حامی دولت بارها توسط وزارت کشور رد شده و حتی شادی چند جوان در بابل با واکنش شدید مقامات مواجه شده، با این گروه «خودسر» برخوردی صورت نمیگیرد و گویا برای آنها «نوعی مصونیت» وجود دارد.
میرلوحی با اشاره به واکنش سخنگوی جبهه اصلاحات به این اقدام، گفت که وزارت کشور احتمالاً متوجه بیپشتوانگی این افراد شده و تجمع اخیر با تعداد اندک موتورسوار، این موضوع را آشکار کرده است. او تأکید کرد که این افراد در گذشته نیز با استفاده از بلندگو، هیاهوی زیادی به پا میکردند و به دنبال برهم زدن اجتماعات بودند.
وی با اشاره به استفادهی ۸۵ درصد جامعه از اینترنت و استفادهی ۴۵ تا ۵۰ میلیون نفر از فیلترشکنهای داخلی، این سوال را مطرح کرد که این فیلترشکنها در اختیار چه کسانی است و چه کسب و کار سنگینی از این طریق ایجاد شده است؟ او همچنین با اشاره به خطرات امنیتی استفاده از فیلترشکنها، گفت که فیلترینگ، بهترین فرصت را برای سرویسهای بیگانه فراهم میکند تا به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کنند. به گفتهی او، رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی، باعث شده این افراد احساس کنند که «دکانی که برایشان باز شده بود در حال تعطیل شدن است» و به همین دلیل واکنش نشان میدهند.
میرلوحی هدف این افراد از این اقدام را «قدرتنمایی» و جلوگیری از رفع فیلتر دانست و گفت که آنها اقلیت و فاقد دانش لازم برای تشخیص مصلحت کشور هستند، اما متاسفانه تریبونهایی در اختیار دارند و مسائل فیلترینگ را به عنوان شاخص قدرت خود قرار داده بودند. او در پایان ابراز امیدواری کرد که این افراد متوجه اقدامات خود شوند و تأکید کرد که باور اینکه آنها افراد مومن و انقلابی هستند، «برای ما سخت است». او انتخاب نماز جمعه برای این اقدامات را «بازی با احساسات مردم متدین» ارزیابی کرد و گفت که خوشبختانه این بار مردم فریب آنها را نخوردند.