سه‌شنبه 28 فروردین 1403

نگاهی به خوراکی‌های سنتی افطار و سحر

6345634 - نگاهی به خوراکی‌های سنتی افطار و سحر

ماه رمضان، ماه میهمانی خدا، فرصتی برای خودسازی و تجدید قواست. در این ماه، سفره‌های افطار و سحر رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرند و خوراکی‌های سنتی و نوستالژیک جای خود را به غذاهای مدرن می‌دهند.

در این مقاله، به سراغ سفره‌های رمضان قدیم می‌رویم و نگاهی به خوراکی‌های سنتی افطار و سحر می‌اندازیم:

غذاهای سحر:

آبگوشت آجیل: این غذای مقوی با گوشت گوسفند، نخود، فندق، پسته، بادام، گردو، مویز، لواشک، زعفران و پیاز تهیه می‌شود.
آبگوشت به و سركه: گوشت و لوبیا قرمز با چاشنی به و سركه.
آبگوشت كلم قمری: گوشت پر چربی با نخود، برنج، گندم و كلم قمری.
طاس كباب: پیاز، گوشت، دنبه، به، گوجه برغانی، آلو، سیب زمینی، زعفران، فلفل و زردچوبه.
كباب دیگی: گوشت راسته یا فیله یا ران در ماست یا آب لیمو و پیاز خوابانده و با چوب درخت انجیر در دیگ می‌پزند.
كوفته شامی: گوشت ران خام، آرد نخودچی، تخم مرغ، زعفران، فلفل، زردچوبه.
كوفته دست به گردن: گوشت ران خام، آرد نخودچی، برنج، زعفران، فلفل، زردچوبه.
شش انداز: پیاز داغ، تخم مرغ، سركه، قند.
كباب دیگی: گوشت قلوه‌گاه، تخم مرغ.
كباب تنوری: بره نیمچه، فیله، راسته یا ران.
چنگال: روغن، آب، شكر یا شیره، نان.
قیمه آلو: گوشت، نخود، لوبیا، آلو، زعفران، فلفل، زردچوبه.

غذاهای افطار:

انواع كوكو: كوكو سبزی، بادمجان، گوشت، لوبیا سبز، سیب زمینی.
دمی‌ یا دمپخت: دمی‌باقلا، دمی‌بلغور.
یتیمچه بادمجان.
قلیه كدو.
خاگینه.
نیمروی خرما.
كال جوش.
اشكنه: اشكنه شنبلیله، اشكنه اسفناج، اشكنه ترش.

نکاتی در مورد خوراکی‌های سنتی رمضان:

بسیاری از این غذاها با مواد مغذی و مقوی تهیه می‌شوند و برای روزه‌داری مناسب هستند.
این غذاها تنوع و طعم‌های مختلفی دارند و می‌توانند هر سلیقه‌ای را راضی کنند.
پخت بسیاری از این غذاها ساده و آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.

امیدواریم با پخت و میل این غذاهای سنتی، طعم نوستالژیک رمضان را بچشید و از این ماه مبارک لذت ببرید.

در این ماه پربرکت، برای شما آرزوی سلامتی و معنویت داریم.

همچنین بررسی کنید ...

آموزش تهیه خورش ریحان, طعمی بهاری و عطر بی‌نظیر

خورش ریحان، یک خورش خوشمزه و معطر شمالی است که با طعم و بوی بی‌نظیر …